MISS DANCE SR 2013 sa stala Andrea Kováčová

10.04.2013 Prešov

Víťazkou štvrtého ročníka súťaže o najkrajšiu slovenskú tanečnicu MISS DANCE SR 2013 sa stala 19-ročná ANDREA KOVÁČOVÁ z Vranova nad Topľou. I. vicemiss DANCE SR 2013 je Prešovčanka.

V Prešove sa v nedeľu 7.apríla uskutočnilo finále súťaže krásy a tanca MISS DANCE SR 2013. Dvanásť finalistiek sa predviedlo vo viacerých disciplínach – v klasických (promenáda v plavkách, módna prehliadka) i netradičných (tanečná módna show). V poslednej disciplíne predviedla každá finalistka svoje individuálne tanečné číslo podľa tanečného smeru, ktorému sa venuje – hip hop, spoločenské tance, brušné tance, disco dance, show dance, ... .

Víťazkou sa stala mnohonásobná medailistka z celoslovenských i medzinárodných súťaží v tanečnom štýle hip-hop i víťazka svetového pohára v Rakúsku ANDREA KOVÁČOVÁ z Vranova nad Topľou. V súčasnosti tancuje a trénuje v tanečnom klube Prodigy-B v Humennom. "Titul MISS DANCE SR 2013 pre mňa znamená viac ako ktorákoľvek výhra na tanečnej súťaži, “ porovnáva čerstvá miss. Jej snom je stať sa profesionálnou vojačkou a dostať sa do Armády SR. Víťazku okrem hodnotných cien za viac než 7.000 EUR čaká aj postup na svetovú súťaž krásy tanečného zamerania MISS ALL NATIONS 2012, ktorej finále sa tento rok uskutoční v Číne.

Zahraničným hudobným hosťom bola Češka TEREZA KERNDLOVÁ, ktorá zasadla aj do poroty súťaže. Tereza sa totiž odmalička venovala stepu, v ktorom 6x získala titul majsterky ČR a tiež titul majsterky Európy. „Súťaž MISS DANCE SR je veľká príležitosť aj pre tanečnice, ktoré nemajú dostatok centimetrov na to, aby sa zúčastnili klasických súťaží miss. Ja sama by som pred pár rokmi neváhala a prihlásila sa, “ uviedla Tereza na margo kritérií súťaže, podľa ktorých sa súťaže môžu zúčastniť tanečnice bez výškového obmedzenia.

I. vicemiss DANCE SR 2013 sa stala 21-ročná Prešovčanka z tanečného klubu GRIMMY Jana Kovaľová, a na treťom mieste sa umiestnila 18-ročná Karina Mišovicová z Prievidze, ktorá sa venuje orientálnym tancom v tanečnom klube XOANA.

Do poroty zasadli známe osobnosti z oblasti tanca i šoubiznisu, ako hudobník MARIÁN ČEKOVSKÝ či moderátorka FASHION TV JANA MUTŇANSKÁ. Moderátorom podujatia bol už po štvrtý krát MICHAL HUDÁK.

Súťaž MISS DANCE SR organizuje prešovská agentúra FABIO PRODUCTION. Súťaže sa môžu zúčastniť dievčatá vo veku od 15-25 rokov registrované minimálne 6 mesiacov v tanečnej škole, súbore alebo klube rôzneho tanečného zamerania.

Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región